עובש שמצטבר בבית מהווה סכנה אמתית, מחלות בדרכי הנשימה וזיהומים למיניהם עלולים להתפשט ולפגוע בבריאותכם. וודאו כי ביתכם נטול עובש ובדקו בעיקר במקומות אשר מים עלולים להצטבר בהם ובמידה ומצאתם אזור נגוע התקשרו לגורם מקצועי.
כמה פעמים יצא לכם לשכור או אפילו לקנות דירה, ולגלות רק ברגע האחרון שיש פגמים וליקויים חמורים במבנה? מחצית מהאנשים שעוברים לבית חדש, לא יתלוננו על ליקויים שגילו לאחר הכניסה לבית (דה-מרקר, 21.2.2014). לעתים קרובות מדי, מרבית הליקויים נסובים סביב בעיות איטום מבנים חדשים – ולעתים קרובות מדי בייחוד באיטום גגות – מה שגורר אחריו רטיבות, נזילות, עובש בקירות ובתקרה ועוד. העובש המסוכן ביותר הוא זה המגיע בצבעי שחור וירוק-כחלחל, והוא בדרך כלל נסתר מעינינו (מאחורי המקרר ומכונת הכביסה, בארונות ועוד).
שלב ראשון – לאתר את מקור הנזילה ולטפל בה בצורה שלא תחזור על עצמה מחדש בכל עונת גשמים. לאחר מכן יש לטפל גם ברטיבות שנוצרה בקירות הבית או בתקרה, מכיוון שמקומות לחים ורטובים הם כר פורה להתפתחות של עובש.
שלב שני – לרסס אקונומיקה ו/או חומר ניקוי או חומץ על גבי המקומות הנגועים בעובש ובטחב. להשתדל לעשות זאת עם כפפות הגנה מפלסטיק, כדי למנוע מגע בכפות הידיים.
שלב שלישי – לצבוע מחדש את הקיר והתקרה, עם גמר הטיפול והסרת העובש. רצוי להשתמש בצבע אקרילי, הכולל שכבת מגן פלסטית.
רצוי מאוד לבצע בדיקות ביקורת מבנה לפני כניסה לדירה חדשה, וכן בדיקות איטום גגות ורטיבות בתדירות קבועה מדי שנה. יש ליקויים מינוריים שניתן להסתדר ולחיות אתם, אך יש ליקויים בעייתיים שחורגים מתקנות הבנייה בצורה משמעותית. הדבר חמור במיוחד אם מדובר בדירה המיועדת לרכישה, משום שכאן מדובר בנכס לכל החיים, ולא בדירה שכורה שאותה מחליפים כל כמה שנים.